הפקולטה למדעי הרוח I אוניברסיטת חיפה - פוטו - ארכיאולוגיה - דרור מעיין בעקבות מסעם ההיסטורי בנגב של א’ ה’ פלמר וצ’ פ’ טירוויט דרייק (1869-70)

dm
ז'אנר:
צילום
 קטלוג: יחיד תאריך עלייה: 25.01.2019 תאריך סיום: 30.04.2019 מציגה ב: מוזיאון הכט - אוניברסיטת חיפה

בדיוק 150 שנים אחרי מסע הצילום הארכיאולוגי הראשון בנגב, הצלם דרור מעיין הולך בעקבות פלמר ודרייק, ומצלם באותה הטכנולוגיה העתיקה ובאותם האתרים. לצורך שיחזור מדויק, דרור מעיין משתמש במצלמות מקוריות מהמאה ה-19 (הסטודיו היחיד בישראל לצילום עתיק) ומכין את הנגטיבים מזכוכית באותה הטכנולוגיה של "קולודיון רטוב". את הצילומים הוא מפתח מיד לאחר הצילום באתרים עצמם, באוהל חושך נייד, ממש כפי שעשו השניים במהלך מסעם. כתוצאה מתהליך זה נולדה יצירת אמנות חד-פעמית ונדירה, הזורה אור על תהליך המסע הארכיאולוגי וההיסטורי, ומקנה נופך של השוואה חזותית לחקר האתרים עצמם, ולמידת השתנותם במהלך 150 השנים האחרונות. אוצרת התערוכה: ד"ר אמה מעיין-פנר.