הפקולטה למדעי הרוח I אוניברסיטת חיפה - סדרת ההרצאות "בדרכן" - על נשים, גברים ותרבות - 21.11.2018

סדרת ההרצאות "בדרכן" - על נשים, גברים ותרבות - 21.11.2018

סדרת ההרצאות "בדרכן" - על נשים, גברים ותרבות  - 21.11.2018
ביום רביעי הקרוב (21.11.2018), במסגרת סדרת ההרצאות "בדרכן", תתקיים הרצאתו של הסופר והד"ר לספרות מישקה בן-דוד, בבית הסטודנט קומה 0 ולא באודיטוריום הכט כפי שפורסם
כותרת הרצאתו: בין בדיון למציאות ובין ריגול לספרות בספריו
דברים על ההרצאה: מישקה ידבר על השיקולים השונים בשילוב אלמנטים מהמציאות בספריו. החל מספרו הראשון - "לא ראיתי חיילים שמחים" - שנכתב מיד לאחר מלחמת יום הכיפורים, ובו התלבט בשאלת תיאור הגיבור והמציאות המלחמתית, ועד לספרי הריגול שבהם נוספת גם מגבלה צנזוריאלית, שאילצה אותו לא רק לשנות את זירות הפעילות לזירות המוסכמות על גורמי הביטחון, אלא גם להמציא שיטות פעולה חדשות. הוא יתאר את השפעת המגבלות הללו על תכני הספרים, שלעיתים הייתה מרחיקת לכת (כמו ב"תחנה סופית אלג'יר"). מישקה יתאר את האופנים שבהם אלמנטים ביוגרפיים נכנסים לספריו, ולמשל "ביקור אחרון במוסקבה", שם באופן מוצהר אלמנטים מחיי הוריו מופיעים בספר - ולמעשה הביוגרפיה האמיתית מתפקדת בתפקיד כפול, שכן היא הופכת לחלק מהספר, ומהווה בסיס לסיפור הכיסוי שהגיבור מספר לחוקר שלו, קצין קג"ב, שיתגלה בהמשך כחלק מאותה ביוגרפיה.
לנוחיותכם מצורף פוסטר התכנית של "בדרכן" תשע"ט. כולכם מוזמנים! צפויה הרצאה מרתקת!
בברכה,
פרופ' ניצה בן-דב