הפקולטה למדעי הרוח I אוניברסיטת חיפה - ברכות לפרופ' (אמריטוס) א.ב יהושוע ולפרופ' רונית מטלון, מהחוג לספרות עברית והשוואתית, על זכייתם בפרס א.מ.ת - 04.12.2016
1000 תווים שמאל

ברכות חמות לפרופ' (אמריטוס) א.ב יהושוע ולפרופ' רונית מטלון, שניהם מהחוג לספרות עברית והשוואתית, שיקבלו הערב את פרס א.מ.ת בקטגוריית הספרות.

פרס א.מ.ת היוקרתי מוענק כל שנה על הצטיינות והישגים אקדמאיים או מקצועיים בעלי השפעה מרחיקת לכת ותרומה מיוחדת לחברה. אנו גאים על כך שבמשך השנים הצליחו פרופ' יהושוע ופרופ' מטלון לשלב את היותם סופרים מהשורה הראשונה בישראל – ומחוצה לה – לבין הוראה אקדמית מצטיינת של דור העתיד של סופרים וחוקרי ספרות, כשפרופ' מטלון עומדת כיום בראש התוכנית לתואר שני לכתיבה יוצרת.

מנימוקי השופטים ניתן ללמוד על כך שגם בכתיבתם הספרותית, מבטאים שניהם את הערכים שמנחים אותנו כאן באוניברסיטת חיפה: חדשנות, יצירתיות וייחודיות. על פרופ' יהושוע אמרו השופטים כי "סיפוריו, מחזותיו ומסותיו עוסקים במשמעות הקיום היהודי לדורותיו ומשמשים קול ייחודי, צלול ומורכב לשכבות השונות בחברה הישראלית". על פרופ' מטלון אמרו השופטים כי "תרומתה ייחודית וחדשנית למרחב הכתיבה והקריאה בעברית בעשורים האחרונים".
פרופ' יהושוע ופרופ' מטלון היקרים, כל קהילת האוניברסיטה גאה בכם ביום חגיגי זה של קבלת פרס א.מ.ת.

פרופ' רון רובין, נשיא
פרופ' גוסטבו מש, רקטור