הפקולטה למדעי הרוח I אוניברסיטת חיפה - הפקולטה למדעי הרוח I אוניברסיטת חיפה

ברכות לאסע"י

asei
לחברי הסגל האקדמי והמנהלי שלום,
אנו שמחים וגאים לבשר כי ארכיון הסיפור העממי בישראל ע"ש דב נוי זכה להכרה מטעם אונסק"ו כאתר תרבות מורשת עולמית במסגרת פרויקט 'זיכרון עולם'.  זהו הישג בלתי רגיל של אנשי הסגל, החוקרים/ות, אנשי המנהל, והמתנדבים/ות שהקימו והשתתפו לאורך השנים במפעל חשוב זה ושממשיכים/ות לטפח ולפתח אותו בימים אלה.
ההכרה הזו תורמת משמעותית למעמדה הבינלאומי של הפקולטה ושל האוניברסיטה.
יישר כוח,
פרופ' גור אלרואי - דיקן.

פרויקט "זיכרון עולם" (Memory of the World) של ארגון אונסק"ו שם לו למטרה לזהות משאבי מורשת תרבות התורמים משמעותית למורשת התרבות העולמית. הועדה הישראלית לזיכרון עולם נוסדה ע"י
הועד הישראלי לאונסק"ו ומטרתה לזהות משאבי תרבות לאומיים בעלי חשיבות אוניברסאלית ולהמליץ לפני ארגון אונסק"ו  להכיר בהם על ידי רישומם במרשם  הבין-לאומי של הפרוייקט. לאחר שאסע"י
הוכר על ידי הוועד הישראלי, הוגשה מועמדותו לאונסק"ו הבינלאומי.

היום התבשרנו כי אסע"י נבחר על ידי ארגון אונסק"ו במסגרת פרוייקט 'זכרון עולם'. זהו ללא ספק הישג יוצא מן הכלל, והכרה חשובה מאין כמותה בחשיבותו של הארכיון השוכן כאן, באוניברסיטת חיפה.
להלן הקישור לאתר אונסק"ו, שבו גם נזכרים גופים ישראליים שזכו בשנים קודמות (כדוגמת דפי העדות של יד ושם; כתר ארם צובא)

אסע"י לא היה קיים ללא המספרים והרושמים; הוא לא היה זוכה להכרה לולא עבודה מאומצת ומשותפת של אנשים רבים, החל מראשי הארכיון לאורך השנים ועד למתנדבות המסורות, בעבר ובהווה.
אני מבקשת להודות במיוחד לד"ר חיה מילוא, הרכזת המדעית של הארכיון, לד"ר צפי זבה-אלרן, ולד"ר עידית פינטל-גינצברג, לשעבר הרכזת המדעית של הארכיון, ומי שיצרה את הקשר עם גורמי אונסק"ו בישראל בתחילת הדרך.

בברכה רבה,

פרופ' דינה שטיין - ראש אקדמי אסע"י