תואר ראשון B.Sc בתוכנית הייחודית מדעי הרוח הדיגיטליים – שנת הלימודים תשפ"ג – 2022 טכנולוגיה על כנפי הרוח – תואר ראשון במדעי הרוח הדיגיטליים אוניברסיטת חיפה מזמינה אותך ללמוד בתוכנית לימודים יוקרתית לתואר ראשון בתחום חדש ופורץ דרך: מדעי הרוח הדיגיטליים. ההרשמה לשנת הלימודים תשפ"ג בעיצומה ותיסגר בתאריך 31.08.2022 סמסטר א' תשפ"ג ייפתח בתאריך 23.10.2022 התוכנית משלבת בין לימודים במדעי הרוח לבין לימודי החוג למערכות מידע תוך התמחות ייחודית בתחום מדעי הרוח הדיגיטליים. סטודנטים מצטיינים יזכו למלגות, התמחות מעשית במימון התכנית בפרויקטי מחקר או בתעשייה, ו/או בנסיעה לבית-ספר קיץ בתחום באירופה! הזדמנות נדירה להיות חלוצים בתחום חדש ומתפתח! אפשרות ייחודית להתעמק בהישגי רוח ובתרבות האנושית – אך גם לבנות קריירה בהייטק ולדאוג לעתיד מקצועי וכלכלי מבטיח. הלימודים במדעי הרוח הדיגיטליים יכשירו אתכם לעסוק במחקר ו/או בתפקידים המחייבים ידע והבנה הן של עולם הרוח, הן של עולם הטכנולוגיה. התוכנית תקנה ידע טכנולוגי וכלים מתקדמים בתחומים הקלאסיים של מדעי הרוח, ואפיקים חדשים הצומחים מתוך האתגרים שמציבים מדעי הרוח חדשים בפני טכנולוגיית המחשוב. תכנית הלימודים כוללת את הידע המדעי הנדרש במערכות מידע, ובחוג אותו תבחרו במדעי הרוח (אופקים – התוכנית למצטיינים, אמנות, ארכיאולוגיה, ארץ-ישראל, לימודי אסיה, לשון עברית, מוזיקה, מזרח תיכון, מחשבת ישראל, מקרא, ספרות עברית והשוואתית, ערבית, פילוסופיה, שפה וספרות אנגלית, שפה וספרות ערבית, תולדות ישראל, תיאטרון ועוד!). מה עושים עם "מדעי הרוח הדיגיטליים"? כבוגרים של התוכנית תובילו את השילוב בין ההייטק ובין תחומי מדעי הרוח המתרחש כיום בחברות המובילות, באוניברסיטאות, בגופי מורשת כמוזיאונים, ספריות ואתרי אינטרנט בתחום, ובתעשיית המידע. תוכלו לבחור בקריירה המתמקדת בתחומי הרוח או בתחומי המחשוב וההייטק. הרשמה ותנאי קבלה: יש להירשם במקביל לחוג במדעי הרוח וגם לחוג למערכות מידע. כמו כן, יש לעמוד בתנאי הקבלה של שני החוגים. תנאי הקבלה בחוג למערכות מידע:
  • סכם מתמטי משוקלל 680
  • מתמטיקה בבגרות: 4 יחידות בציון 80 ומעלה או 5 יחידות בציון 70 ומעלה (ניתן לבצע השלמה/שיפור ציון במכינת אוניברסיטת חיפה)
  • רמת פטור בעברית (יע"ל 120)
לתשומת לבכם – תנאי קבלה למסלול קדם תואר בחוג למערכות מידע
  • מועמד לחוג מערכות מידע בטווח המתנה (650-679) יירשם למסלול קדם תואר, החוג ישקול קבלתו למסלול קדם תואר או במקרים חריגים למסלול הרגיל לתואר
  • בנוסף, על המועמדים לעמוד גם בתנאים הבאים:
    1. בגרות במתמטיקה 4 יח' בציון 80 ומעלה, או, 5 יח' בציון 70 ומעלה.
    2. יע"ל מעל 120, או הצלחה בבחינה פנימית של האוניברסיטה
מועמדים בטווח ההמתנה שיעמדו בתנאים הנ"ל יזומנו לבחינת כניסה ו\ או ראיון קבלה לתכנית הקדם תואר,  בכפוף להחלטת החוג.

לפרטים: גב' סיגל בן סימון; מס' טלפון  04-8288639, sbensimon@univ.haifa.ac.il  פרופ' צבי קופליק, החוג למערכות מידע  tsvikak@univ.haifa.ac.il ד"ר משה לביא, הפקולטה למדעי הרוח mlavee@research.haifa.ac.il ד"ר אליעזר באומגרטן, התוכנית למדעי הרוח הדיגיטליים  eliezer.baumgarten@gmail.com

לפרטים נוספים אנא לחצו על הקישוריש להירשם במקביל גם בחוג למערכות מידע. כמו כן, יש לעמוד בתנאי הקבלה של של שני החוגים. https://is-web.hevra.haifa.ac.il קישור לדף הפייסבוק: /https://www.facebook.com/dh.univhaifa/