זכייה במכרז ארצי של המל"ג להקמת מרכז (מרח"ב) בין-אוניברסיטאי בנושא בינה מלאכותית ומדעי הרוח

קרנות

אנו שמחים וגאים לבשר כי הפקולטה למדעי הרוח והטכניון זכו יחד במכרז ארצי של המל"ג להקמת מרכז (מרח"ב) בין-אוניברסיטאי בנושא בינה מלאכותית ומדעי הרוח. תמיכת המל"ג תעמוד על 3 מיליון ש"ח למשך חמש שנים. במרכז שיוקם תתקיים פעילות מחקרית שוטפת בדגש על שיתופי פעולה בין חוקרי האוניברסיטה לחוקרי הטכניון, וכן יפעלו מספר תכניות לימודים לתואר שני.

להלן ציטוט מהודעת הזכייה:

"הוועדה מצאה כי הבקשה למרח"ב שהגישו אוניברסיטת חיפה והטכניון במשותף בנושא 'בינה מלאכותית ומדעי המח: אתיקה-חברה-סביבה', מהווה תכנית מושקעת, מרתקת ויפה מאוד. שיתוף הפעולה בין שני המוסדות, כפי שמשתקף במרח"ב- מעולה. הנושא, הרציונל, הקורסים והסגל- טובים מאוד. הוועדה דירגה את המרח"ב שלכם בציון גבוה מאוד- 96."

האוניברסיטה והטכניון רואים חשיבות גדולה בשיתוף פעולה בכלל ובשיתוף פעולה מחקרי בפרט, והדבר נכון לכל תחומי הדעת. אנו מקווים כי הצלחתנו במפעל הנוכחי תהיה סנונית ראשונה בכיוון זה.

בכתיבת ההצעה ובגיבוש הרעיונות השתתפו חברי סגל רבים מהאוניברסיטה ומהטכניון. אנו מודים לכולם על שיתוף הפעולה ועל הנכונות לסייע בטווח הזמנים הקצר מאוד שעמד לרשותנו.

אנו מודים מקרב לב לפרופ' מרים זקנהויס ולפרופ' יוחאי כרמל, שהובילו את הצוות מצד הטכניון, לד"ר דינה רפאל שריכזה את כתיבת ההצעה, ולפרופ' מאיר חמו, המשנה לרקטור, שעמד בראש צוות הכתיבה.

נעלה ונצליח,

פרופ' גור אלרואי – רקטור האוניברסיטה