הפקולטה למדעי הרוח I אוניברסיטת חיפה - תואר שני בלימודי תרבות - 2017
1000 תווים שמאל

תואר שני בלימודי תרבות - 2017

macsלימודי תרבות תוכנית לתואר שני M.A.
התכנית לתואר שני בלימודי תרבות היא תכנית בינתחומית, מגוונת וחדשנית. מטרת התכנית היא להקנות לתלמידים/ות ידע מעמיק בדיון וחקר תרבות על גווניהם השונים: מוסיקה פופולרית, תרבות הפופ, ספרות יפה, "ספרי טיסה", אופנה, טלוויזיה ותרבות המסך, תרבות דיגיטלית, פנאי ומסעות, ארוטיקה ומיניות, ספורט ומכוני כושר, תת-תרבויות ותרבויות-נגד, אדריכלות ותרבות אורבאנית, קומיקס ומדע בדיוני. במהלך הלימודים נתוודע להשפעות ההדדיות בין תרבות ואמנות, תרבות וחברה, תרבות ומחשבת האדם. מטרת התכנית לפתח הבנה מעמיקה של תהליכים תרבותיים תוך התעמקות במתודולוגיה הייחודית ללימודי תרבות. תכנית לימודים מתייחסת  בין השאר לכינונם וסוד קסמם של גיבורי-תרבות פופולריים כמו טרזן, רמבו, סופרמן, ג'יימס בונד, "החיפושיות", מייקל ג'קסון, מדונה, ליידי גאגא, ביונסה ובר רפאלי, ואף מציעה פרספקטיבה מושכלת על השפעתם של מובילי תרבות כמו באך, בטהובן, מוצארט, ברהמס, צ'כוב, ביאליק, ארגוב, מחפוז, יונה וולך, פיקאסו, עבדל-ווהב, אום-כולתום ופיירוז. בין הנושאים שיעמדו במרכז הדיון:

* מפגשים, התנגשויות ומשא-ומתן בין תרבויות ורב-תרבותיות
* תרבות הגוף וארוטיקה
* תרבות הזיכרון, הזמן והמרחב
* תת-תרבות, תרבות-נגד וה"אחר" המגדרי, הסקסואלי, האתני והגופני
* תרבות המסך, הטלוויזיה והאינטרנט
* תרבות ככלי פרשני, ביקורתי ופילוסופי שימושי
* תרבות בשטח: סיורים וביקורים במגוון אתרי תרבות.

הסטודנטים/ות יפתחו ראייה מורכבת של התרבות על גווניה וסוגיה השונים בעידן הרב-תרבותי, ויוכלו ליישם אותה בהמשך דרכם האקדמית בלימודים לתואר שלישי, והמקצועית – כיוצרי פרויקטים אמנותיים, רכזי תרבות ומארגני אירועי תרבות ועוד. התכנית אף תעניק הבנה מעמיקה של התרבות המקיפה אותנו והיחסים בין תרבויות שונות, החיונית למגוון בעלי תפקידים, מנהלים ובכירים במינהל הציבורי, במגזר העסקי, בעיתונות, ביחסי ציבור, במשפטים, במערכת החינוך, במוזיאונים ובתחומי המידענות והספרנות.

לאתר התוכנית : http://macs.haifa.ac.il/index.php/he/